• VODOOPSKRBA   
  sačuvajmo zdravu i pitku vodu    
  za buduće generacije    
   
            
   

 •  ODRŽAVANJE GROBALJA
   I POGREBNE USLUGE
    

   poslovna politika ovog poduzeća je da
   građanima pomogne i bude na usluzi u
   najtežim trenucima

 •  DIMNJAČARSKA SLUŽBA
   dimnjačarska služba čisti, kontrolira i održava sve dimovodne i
   ložišne objekte na području Općine Erdut
   
 •    ODRŽAVANJE ZELENIH POVRŠINA
     I KOMUNALNA GRAĐEVINA 

   

Eko otok: Kako razvrstati kućni otpad - što ide u koju kantu?

Komunalno poduzeće Čvorkovac d.o.o. u suradnji sa svojim osnivačem Općinom Erdut je tijekom 2011.god. postavilo spremnike za selektirano prikupljanje otpada na 8 lokacija poznatije pod nazivom EKO OTOCI na području naše općine, kako bi svojim mještanima omogućilo razvrstavati otpad i samim time štite prirodu i okoliš, dok je tijekom 2014. god. naše komunalno poduzeće pokrenulo novi projekt, kojim smo omogućili svakom kućanstvu novi spremnik za papir, komposter te na taj način smanjili potrebno vrijeme odlaska do najbližeg EKO OTOKA, bar što se tiče papira, kartona i biorazgradivog otpada, a sve samo sa jednim ciljem:

RAZVRSTAVAJMO KUĆNO SMEĆE, ČUVAJMO PRIRODU I OKOLIŠ

Razvrstavanje kućnog otpada mali je doprinos koji svatko od nas može dati za zaštitu okoliša. Ako još nemate vlastite kante za odvajanje kućnog otpada, potražite najbliži eko otok. U nastavku teksta pročitajte što ide, a što ne ide u pojedine kante eko otoka.

Zaštitimo okoliš, čuvajmo prirodu!

Svijet se danas suočava sa ozbiljnim problemom proizašlim iz onečišćenja za koje smo zaslužni skoro svi. Nesavjesno i neodgovorno ponašanje svakog pojedinca te velikih kompanija doveli su do globalnog zatopljenja i ostalih problema s kojima će se morati suočavati i generacije koje dolaze iza nas.

Kako zaustaviti moguću propast koja prijeti Zemlji?
Jeste li već učinili nešto kako bi spasili Zemlju?

zastita okolisa 1

Vrijeme je da se osvrnete oko sebe i razmislite što ste Vi dosada kao pojedinac napravili da bi pomogli očuvanju okoliša. Svijesnost problema prvi je korak! Ako niste sigurni kako početi s promjenama krenite s onim jednostavnijima i svaki ih dan nadograđujte. Neka odvajanje plastike, papira i stakla bude samo početak jedne lijepe priče.

Odvoz otpada

Najnovija naša usluga koju pružamo našim korisnicima od 2.09.2013. godine je odvoz komunalnog kućnog otpada. Naše usluge odvoza otpada vrše se po rasporedu koji se može pogledati na naslovnoj stranici naše web stranice pod obavijestima.

Molimo naše korisnike usluge odvoza otpada da svoje kante za smeće iznesu do 7:00 h. U slučaju da našim korisnicima kanta nije dovoljna odnosno da imaju više otpada, višak mogu staviti u našu PVC vreću Čvorkovca koja se može kupiti na blagajni po 5,00 kn svaki danom od ponedjeljka do petka od 7:00 do 17:00 h.

Isto tako, budući da je našem poduzeću cilj promoviranje i podizanje ekološke svijesti svojih mještana, smjestili smo 9 zelenih otoka na području općine Erdut gdje se može razvrstavati staklo, papir, metal i pet ambalaža. Tako čuvamo svoj okoliš i vraćamo našoj planeti za sve ono što nam ona pruža svakim danom. Zelene otoke možete pronaći na sljedećim lokacijama:

DALJ
Kod robne kuće, B.J.Jelačića 19
Igralište NK Radnički, Žarkovac bb
Mala Dalmacija, J.K.Joce bb

ALJMAŠ
Kod ambulante, T.B. Radića

DALJ PLANINA
Društveni dom

ERDUT
Kod ambulante, J.Krašteka bb

BIJELO BRDO
OŠ Bijelo Brdo, N. Tesle 71
Malo igralište u ulici Zeleno polje
Malo igralište u Željezničkoj ulici