• VODOOPSKRBA   
  sačuvajmo zdravu i pitku vodu    
  za buduće generacije    
   
            
   

 •  ODRŽAVANJE GROBALJA
   I POGREBNE USLUGE
    

   poslovna politika ovog poduzeća je da
   građanima pomogne i bude na usluzi u
   najtežim trenucima

 •  DIMNJAČARSKA SLUŽBA
   dimnjačarska služba čisti, kontrolira i održava sve dimovodne i
   ložišne objekte na području Općine Erdut
   
 •    ODRŽAVANJE ZELENIH POVRŠINA
     I KOMUNALNA GRAĐEVINA 

   

OBILJEŽAVANJE DANA PLANETE ZEMLJE – DALJ 15.04.2015.

Općina Erdut i Komunalno poduzeće Čvorkovac d.o.o. u suradnji sa TZ Općine Erdut i PORC Erdut i ove godine već tradicionalno sudjeluju u akciji '' Zelena čistka'' te obilježavaju Dan Planete Zemlje i ukazuju svojim sumještanima na važnost i potrebu očuvanja okoliša i prirodnog bogatstva.

Ove godine smo obilježavanje dana Planete Zemlje koncipirali na nešto drugačiji način, te cijeli tjedan od 14. 04. – 18. 04. posvetili istome. Centralno dešavanje, najveći broj učesnika i aktivnosti bilo je 15.04.2015. u Dalju.

Na naše veliko zadovoljstvo i u ovoj akciji priključili su nam se Osnovna škola Dalj, Srednja škola Dalj, Dječiji vrtić ''Mali Princ'' te drugi volonteri i udruge sa područja naše općine, koji su naravno uz brojne organizatore provodili različite aktivnosti.

Prvobitno smo sadili cvijeće koje će se naknadno smjestiti na razne lokacije po cijelom Dalju te će djeca moći svakodnevno vidjeti plodove svoga rada primjerice na putu za školu, vrtić, igraonicu ... što nam i jeste cilj, jer smatramo da ćemo ih na taj način potaknuti da i sami tako nešto kod kuće naprave, da jednoga dana oni postanu inicijatori sličnih aktivnosti.

Ove godine je na veliko zadovoljstvo svih nas Dalj postao bogatiji za jedan novi park pod nazivom Park ''Mala Dalmacija'' po istoimenom dijelu sela na kojem se sam park i nalazi.

Otvorenje istoga je bilo na dan obilježavanja Planete Zemlje te su sva djeca i učesnici imali priliku uživati u ljepoti novouređenog parka te simbolično sa direktoricom Komunalnog poduzeća Čvorkovac d.o.o. Dalj, gospođom Anđelkom Tomašević zasaditi sekvoju te samim tim ukazati na važnost svakog novozasađenog stabla, svake biljke, svakog cvijeta.

Šetnica uz Dunav u približnoj duljini od 1,5 km spaja stari Patrijaršijski park i novootvoreni park te smo ovom akcijom sa brojnom djecom i volonterima zajedničkim snagama na putu od Patrijaršijskog parka ka novootvorenom parku ručno sakupljali smeće, zabavili se i učinili nešto dobro za naše mjesto, našu Planetu.

Dan planete Zemlje obilježili smo i u Bijelom Brdu, Aljmašu i Erdutu. U Bijelom Brdu smo uz pomoć učenika OŠ Bijelo Brdo i djece iz vrtića Mali Princ – Bijelo Brdo uredili zelene površine oko škole, parka, posadili cvijeće i ručno pokupili smeće u centru i samoj okolici škole.

U Aljmašu i Erdutu smo zajedno sa volonterima uređivali zelene površine, sakupljali otpad i posadili smo velik broj jednogodišnjeg bilja u za to predviđene aleje.

Nastojat ćemo održati ovu tradiciju te svake godine uključivati sve veći broj učesnika, pokretati nove aktivnosti te potaći prvenstveno djecu, a zatim i sve ostale da je svaki dan – dan planete Zemlje.

Jedan papir u košu za smeće, jedan novozasađeni cvijet, jedno novo stablo i budućnost je pred nama, jer male stari čine čovjeka velikim !!!!