• VODOOPSKRBA   
  sačuvajmo zdravu i pitku vodu    
  za buduće generacije    
   
            
   

 •  ODRŽAVANJE GROBALJA
   I POGREBNE USLUGE
    

   poslovna politika ovog poduzeća je da
   građanima pomogne i bude na usluzi u
   najtežim trenucima

 •  DIMNJAČARSKA SLUŽBA
   dimnjačarska služba čisti, kontrolira i održava sve dimovodne i
   ložišne objekte na području Općine Erdut
   
 •    ODRŽAVANJE ZELENIH POVRŠINA
     I KOMUNALNA GRAĐEVINA 

   

Obilježavanje Svjetskog dana planete Zemlje

Svjetski dan planete Zemlje se obilježava svake godine 22. travnja. Već tradicionalno i ove godine komunalno poduzeće Čvorkovac d.o.o. u suradnji s Općinom Erdut obilježava Svjetski dan planete Zemlje na poseban način uključujući sve dobne skupine, osobito mlade generacije.

Učenici Osnovne škole Dalj i djeca iz vrtića Mali princ Dalj s posebnim žarom su u dvorištu poduzeća sadili cvijeće u kaljeve koje će ukrašavati cijelu općinu Erdut. Također, su sadili cvijeće na mostu u Dalju te su skupljali smeće na području parka učenici 2. i 7. razreda. Svijest o očuvanju našeg planeta je zastupljena i kod malo starijih učenika, odnosno kod učenika Srednje škole Dalj. Naime, učenici su si dali puno truda da skupe smeće na području šetališta i kod igrališta u Dalju. Isto tako, načelnik gospodin Jugoslav Vesić pomogao je mladim snagama u sadnji, te i sam posadio crni bor kod Daljskog vinskog podruma. Međutim, ne smijemo zaboraviti niti učenike Osnovne škole Bijelo Brdo koji su svojim trudom prekrasno sredili parkić ispred škole gdje se najbolje možemo vidjeti timski rad u najboljem svjetlu. Djeca iz vrtića Mali princ Bijelo brdo dali su si truda i napravili malo strašilo, žabice te posadili cvijeće u kaljeve. Isto tako, s obzirom na to da je opće poznato da ispušni plinovi iz vozila zagađuju okoliš, Čvorkovac je izvršavao akciju servisiranja bicikla i to potpuno besplatno kako mještani općine Erdut ne bi imali više izgovora za zdraviju i bolju varijantu vožnje.

Na kraju napornog, ali produktivnog dana izračunali smo da smo skupili oko 60 vreća smeća te posadili oko 300 muškatli na području naše općine. Iz prethodnog možemo zaključiti da se možemo ugledati na pozitivan duh naših mladih generacija i ubuduće se više uključivati aktivnosti ne samo na dan planete nego i svaki dan.